Page content

STOP met video’s maken!

Dit klinkt een beetje vreemd uit de mond van iemand die zijn geld verdient met het opnemen van video’s. En toch meen ik het.

Alle marketing goeroes zijn het er over eens. Een persoonlijke video op jouw website is goed voor het vertrouwen in jou als aanbieder en voor jouw vindbaarheid in zoekmachines (SEO). Maar….. een video die geen IMPACT heeft zal jouw onderneming eerder schaden dan goed doen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het hebben van een video op jouw website een goed idee is. 67% Van de bezoekers aan een website is eerder geneigd om gegevens achter te laten of om een product of dienst af te nemen, na het zien van een persoonlijke videoboodschap. Wat er echter niet bij vermeld wordt, is dat een “slechte” video mensen juist weg jaagt.

Ga jezelf maar na. Welke video’s kijk jij nu helemaal af. Waarschijnlijk de video’s waar veel humor in zit (emotie: humor). De video’s waarin de politie iemand schijnbaar zomaar neer knuppelt (emotie: boosheid). De video’s van audities (emotie: ontroering ed.).

De video’s die bekeken en gedeeld worden raken bij mensen een emotie. 

In de meeste persoonlijke video’s van ondernemers, klopt de inhoud als een bus. Men weet uitermate goed te vertellen wat de unieke verkoopargumenten zijn en wat de persoon in kwestie wel allemaal voor de “geboeide” kijker kan betekenen. Meestal raken deze video’s maar één emotie en dat is die van ergernis. Resultaat: Klik weg.

Het bekijken van mijn eigen video’s gaf al een beeld van hoe ik over kom. Pas echt krachtig werd het toen we met meerdere mensen een video op gingen nemen en we elkaar direct van oprechte feedback voorzagen. Niet altijd even leuk maar wel enorm leerzaam.  Zo kon ik direct ervaren hoe anderen mij zagen. Mijn emoties werden geraakt en van daaruit zijn mijn uiteindelijke video’s opgenomen. Die behaalden prompt veel betere resultaten.

Door het enthousiasme van de deelnemers, zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we op basis van deze inzichten een serie unieke workshop’s ontwikkeld. De kerngedachte  is, dat het hebben van IMPACT niet iets is dat je “droog” kunt leren, maar wel iets is dat je kunt leren door het te “ervaren”.

Klik hier voor een overzicht van onze workshops

Mis niets meer

Vul hieronder jouw voornaam en emailadres in en mis niets meer

Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

0 reacties op “STOP met video’s maken!

Plaats een reactie


*