Page content

Steve Jobs (Apple) versus John Chen (Blackberry)

appel vs blackberry

Steve Jobs behoeft geen introductie. John Chen wellicht wel. Hij is de nieuwe CEO van Blackberry, nadat de Apple iPhone de Blackberry van de markt geveegd heeft.

Je zou verwachten dat John Chen zich verdiept heeft in zijn grootste rivaal. Samsung heeft dat zeker. We kennen allemaal de legendarische optredens van Jobs bij de presentatie van nieuwe Apple producten. Of je die producten nou leuk vindt of niet, zijn presentaties waren altijd sprankelend, vol humor, presence en vooral overtuiging.

Jobs was een meester in het uitleggen van het WAAROM van zijn producten en daarna pas het Hoe en het Wat. Chen heeft daar duidelijk meer moeite mee. Hij heeft geen idee van het Waarom van zijn product. Bij het Hoe en het Wat laat hij steken vallen, kan zijn product niet bedienen, kent de specs niet uit zijn hoofd. Op de vraag waarom het nieuwe product niet dezelfde apps heeft als de oude, hakkelt hij en ontwijkt hij eigenlijk de vraag. Vergeet niet dat Blackberry nog niet zo heel lang geleden DE standaard was voor alle advocaten, accountant, notarissen, overheidsfunctionarissen. Daar mag je toch iets van verwachten?

Wat vind jij?

Onderstaand hebben we twee video’s. Een van John Chen en eentje van Steve Jobs. Die van Chen is recent. Een interview voor de wereldwijde primeur van de nieuwe Blackberry. Je zou verachten dat de man tot op het bot voorbereid zou zijn.

Die van Steve Jobs is uit 1997!!!. Kijk hem het verhaal opbouwen, hoe het uit zijn tenen komt en wat de apotheose is. Niks Hoe of Wat, alleen maar WAAROM.

Van Steve Jobs kunnen we nog veel leren. John Chen zouden we graag in onze workshop hebben. Oordeel zelf en laat het ons weten.

 

 

WAAROM?

Vertel jij nog steeds WAT je doet of verkoopt? HOE je het allemaal voor elkaar krijgt. Of is het misschien slimmer om te vertellen WAAROM je doet wat je doet?

Weten WAAROM je doet wat je doet, geeft WAT je doet meer IMPACT.

Ga de uitdaging eens aan en volg een van de workshops. Kom eens ervaren hoeveel meer IMPACT jij en jouw boodschap kunnen hebben.

Klik hier voor de 1 daagse workshop

Klik hier voor de 2 daagse workshop

Mis niets meer

Vul hieronder jouw voornaam en emailadres in en mis niets meer

Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

0 reacties op “Steve Jobs (Apple) versus John Chen (Blackberry)

Plaats een reactie


*