Page content

Als je weet WAAROM je iets doet, heeft WAT je doet meer IMPACT

waarom doe je wat je doet

Tot eind vorig jaar maakten wij persoonlijke video’s van ondernemers waarin zij vertelden wie ze zijn en wat ze doen. Wat opviel, was dat 95% van die video’s qua inhoud klopte, maar totaal niet overkwam.

 

Samen met een groep mensen zijn wij de video’s terug gaan zien om een antwoord te vinden, waarom slechts 5% wel IMPACT heeft.

 

Wij ontdekten 2 dingen.

1: De ondernemers met IMPACT, weten “WAAROM” ze doen wat ze doen.

2: De camera blijkt een ideale feedback tool te zijn om te zien hoe anderen je zien.

Video als feedback tool

Vervolgens vroegen we ons af: “Wat kunnen wij doen, om ondernemers en andere mensen die vaak communiceren, te helpen meer IMPACT te hebben met hun boodschap”.

Een workshop waarin de video camera, met feedback van de deelnemers en de staf,  een centrale rol speelt blijkt de variabele voor meer IMPACT te zijn. De groep fungeert als een bull-shit detector: Je kunt jezelf en misschien één of twee anderen mensen voor de gek houden, maar een groep laat zich niet bedotten. De video is je eigen bull-shit detector. Bijna niets is leerzamer dan jezelf terug zien op video.

Niet echt iets voor watjes, maar wel veilig

De confrontatie met jezelf gaat diep. Het is een hele snelle manier om te leren, juist omdat je zoveel van jezelf ziet, vaak ook gespiegeld door het gedrag van anderen. Hoe diep de confrontatie ook is, door de setting is het extreem veilig. Welke ontdekking je ook doet, hoe verkeerd het ook gaat, er zijn geen maatschappelijke consequenties. Integendeel, je bent na de workshop beter voorbereid op de uitdagingen ‘buiten’.

Waarom versus wat

Bekijk de onderstaande video eens helemaal af en ervaar wat het verschil is, tussen communiceren WAT je doet en communiceren vanuit WAAROM je doet wat je doet. Na deze video zal het je helemaal duidelijk zijn waarom communiceren vanuit jouw WAAROM zo belangrijk is.

Wij dagen je uit. Meld je via de onderstaande link aan voor een van de workshops en kom zelf ervaren hoeveel meer IMPACT jij kunt hebben, als je communiceerd vanuit jouw WAAROM.

Klik hier voor de 1 daagse workshop

Klik hier voor de 2 daagse workshop

Mis niets meer

Vul hieronder jouw voornaam en emailadres in en mis niets meer

Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

0 reacties op “Als je weet WAAROM je iets doet, heeft WAT je doet meer IMPACT

Plaats een reactie


*